Wat een smaak en wat een leuk kleurtje! Alleen daarvoor wil je het al eten.Glutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Bereidingstijd15min
Kooktijd15min
Totale tijd30min
Gang: Main Course
Hoeveelheid 2personen
Ingredienten
200gramtruffel aardappelen
100grampaneermeel
100gramgeraspte belegen kaas
100milliliterroom
1snufjezout en peper
1courgette
1ei
Benodigdheden
mixer
Bereidingswijze
Doe de aardappelen met schil en een snufje zout in ruim water en breng aan de kook. Kook vervolgens de aardappels in circa 15 minuten gaar. De schil geeft de aardappel de intense paarse kleur
Rasp ondertussen de courgette en doe de courgette in een kom
Voeg bij de courgette de kaas, ei, paneermeel, zout en peper. Meng alles door elkaar en vorm burgertjes van de courgette.
Doe olijfolie in de pan en bak de burgers goudbruin aan beide kanten.
Haal de aardappelen uit het water en schil de aardappels. Doe de aardappels in een kom, voeg de room en het zout toe en mix met de mixer tot puree
Doe twee eetlepels aardappelpuree en de courgetteburger op een bord, eetsmakelijk!
Tips
Glutenvrij: rooster 2 sneetjes glutenvrij brood en mix deze vervolgens in een keukenmachine tot paneermeel.Lactosevrij: vervang de room door 100 ml sojamelk en de kaas door belegen kaas van bijvoorbeeld MinusL of plantaardige room van AlproVeganistisch: zie lactosevrij en vervang het ei door 2 eetlepels kikkererwt sap