Was de zoete aardappels goed schoon zodat al het zand van de aardappels af is. Snijd de aardappels door het midden en snijd ze een beetje in. Besprenkel de aardappels met olijfolie en een snufje zout en peper. Verpak de aardappels in aluminiumfolie. Leg de aardappels op het rooster en plaats het rooster in het midden van de oven. Pof de aardappelen in circa 40 minuten gaar
Snijd de bosui in plakjes, de paprika in stukjes en de tomaat in reepjes
Als de aardappels gaar zijn schraap dan met een vork het midden van de aardappel een beetje uit. Leg op een bord eerst wat sla en leg vervolgens twee halve aardappels op een bord. Doe een eetlepel hummus en een eetlepel huttenkäse in het midden van de aardappel. Schep daarna een eetlepel bosui, paprika, mais en tomaten over de aardappel en garneer met de pompoenpitjes
Tips
Lactosevrij/veganistisch: vervang de huttenkäse door lactosevrije kwark van bijvoorbeeld Arla