Focaccia
Naturel focaccia, lekker om te dippen of te besmeren.Glutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Hoeveelheid 1 brood
Ingredienten
- 125 gram bloem
- 60 milliliter water
- 3 eetlepels olijfolie extra vierge
- 3 gram gist
- 5 eetlepels warme melk
- 1 theelepel zout
Benodigdheden
- bakpapier
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 220 graden en bedenk de bakplaat met bakpapier
- Meng in een bakje het gist met de warme melk. Roer het door tot het en papje wordt en laat het even staan om het gist te laten activeren
- Meng in een kom alle ingrediënten door elkaar en kneed tot een deeg. Leg het deeg op de bakplaat en druk het deeg tot ongeveer 1 centimeter plat. Besmeer het deeg met nog een beetje olijfolie en plaats het in het midden van de oven. Bak de focaccia in circa 15 minuten goudbruin
Tips
Ook lekker met rozemarijn of olijven en zongedroogde tomaat
Glutenvrij: vervang het bloem voor boekweitmeel
Lactosevrij/veganistisch: vervang de melk door plantaardige melk