Aardbeien kwarktaart
Lekkere luchtige kwarktaart gemaakt met verse aardbeienGlutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Hoeveelheid 9 stukjes
Ingredienten
- 500 gram kwark
- 400 gram aardbeien
- 250 milliliter room
- 230 gram San Francisco naturel van Verkade
- 180 gram suiker
- 60 gram boter
- 5 eetlepels xanthaangom
Benodigdheden
- keukenmachine
- springvorm
- bakpapier
Bereidingswijze
- Bedenk de bodem van de springvorm met bakpapier en sluit daarna de springvorm zodat het bakpapier vastgeklemd zit
- Doe de koekjes in de keukenmachine en meng totdat ze fijn zijn geworden
- Smelt de boter in een pannetje en voeg vervolgens de koekkruimels toe en roer door elkaar tot een geheel. Verdeel vervolgens de koek over de bodem van de springvorm en druk aan met een lepel
- Was de aardbeien en hou 4 grote aardbeien achter. Haal van de rest van de aardbeien de kroontjes eraf en doe ze in de keukenmachine. Hak de aardbeien fijn (niet tot sap)
- Meng in de kom de kwark, room, suiker, xanthaangom en de aardbeien door elkaar. Klop het geheel circa 3 minuten tot een luchtig beslag. Verdeel het beslag over de bodem en plaats de kwarktaart minimaal een uur in de koelkast
- Voor het opdienen snijd je de aardbeien die zijn overgebleven in plakjes net tot onder het kruintje zodat je ze als een soort waaier op de kwarktaart kan decoreren. Snijd de kwarktaart in 9 gelijke stukjes en geniet ervan!
Tips
De bodem is ook lekker met chocoladekoekjes!
Lactosevrij: vervang de kwark en de room door plantaardige kwark en room van bijvoorbeeld Alpro en de boter voor plantaardige boter
Veganistisch: zie lactosevrij en vervang de koekjes door digestive koekjes