Zwarte linguine met zalm
Zwarte pasta met zalm, citroensaus en zeekraalGlutenvrij | Lactosevrij
Hoeveelheid 4 personen
Ingredienten
- 400 gram zalm
- 400 milliliter kookroom
- 250 gram linguine al nero di seppia oil en vinegar
- 100 gram zeekraal
- 1 scheutje olijfolie
- 1 citroen
Benodigdheden
- rasp
- vergiet
Bereidingswijze
- Breng een ruime pan met water aan de kook. Als het water kookt, voeg dan de pasta toe en kook dit circa 7 minuten
- Verdeel de zalm in stukken van 100 gram. Bak de zalm in een koekenpan met een beetje olijfolie circa 6 minuten (3 minuten aan iedere kant) op middelhoog vuur
- Doe de kookroom in een pannetje op middelhoog vuur en laat de room indikken. Boen de citroen schoon en rasp de schil van de citroen bij de kookroom. Als de room iets dikker is geworden en meer op een saus lijkt, snijd dan nog de citroen door de helft en voeg de helft van de sap toe aan de room
- Doe de zeekraal in een vergiet en schenk de pasta af over de zeekraal. Meng vervolgens de zeekraal door de pasta heen. Verdeel de pasta over vier borden. Verdeel de saus over de borden en leg vervolgens de zalm bovenop de pasta. Eet smakelijk!
Tips
De zwarte pasta heeft geen andere smaak dan normale pasta, het is puur voor het leuke kleurtje!
Glutenvrij: je kan dit gerecht ook maken met glutenvrije pasta, deze is dan alleen niet zwart
Lactosevrij: vervang de room door lactosevrije room van bijvoorbeeld MinusL
Eén reactie
Lucien Bergamin
Leuk recept, maar de echte Italiaanse pasta di sepia heeft wel degelijk een subtiele andere smaak dan neutrale pasta. Daarom alleen combineren met zeevruchten of vis.