Mediterraanse lasagne
Mediterraanse lasagne met courgette, paprika en tomaatGlutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Hoeveelheid 4 personen
Ingredienten
- 500 milliliter melk
- 500 milliliter water
- 150 gram geraspte kaas
- 20 cherry tomaten
- 9 lasagnebladen groene
- 2 teentjes knoflook
- 2 courgettes
- 2 uien
- 2 paprika's
- 1 pakje lasagnesaus honig
- 1 scheutje olijfolie
Benodigdheden
- ovenschaal
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Schil de ui en de knoflook. Snij de ui fijn en pers de knoflook uit. Snij de courgette en tomaat in blokjes. Doe alles in een pan en bak lichtbruin
- Voeg de lasagnesaus, melk en water toe. Roer dit goed door elkaar en laat dan indikken tot een saus
- Snijd de tomaten door het midden en roer door de lasagnesaus. Verdeel de saus in vier gelijke delen. Schep het eerste deel van de saus in de ovenschaal, bedek de saus met circa 3 lasagnebladen en herhaal zo 3x. Eindig met een laag saus
- Bestrooi de lasagne met kaas. Plaats de ovenschaal in het midden van de oven en bak de lasagne in circa 30 minuten goudbruin.
Tips
Glutenvrij: vervang de lasagnebladen door glutenvrije lasagnebladen. Er zitten ook gluten in de saus. Vervang de saus door pasta tomatensaus basilicum. Hier zitten geen gluten in (in die van de Albert Heijn). De melk en water zijn dan ook niet van toepassing.
Lactosevrij/veganistisch: vervang de melk door plantaardige melk zonder smaakje en de kaas door kaas van violife