Bieten tagliatelle met geitenkaassaus en pijnboompitten
Leuk kleurtje en erg lekker! Tagliatelle van biet met geitenkaassaus en pijnboompitjesGlutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch
Hoeveelheid 4 personen
Ingredienten
- 400 gram durum meel en nog een beetje om te bestuiven
- 100 gram zachte geitenkaas
- 50 milliliter geitenmelk
- 40 gram pijnboompitjes
- 2 eieren
- 2 voorgekookte bieten
- 1 snufje zout
- 1 eetlepel olijfolie
Benodigdheden
- staafmixer
- huishoudfolie
- pastamachine of deegroller
Bereidingswijze
- Pureer de biet met een staafmixer of blender tot een glad mengsel
- Doe de bloem, de eieren en de bietenpuree in een kom en mix met deeghaken tot een soepel deeg
- Verpak het deeg met huishoudfolie en laat het deeg voor circa 30 minuten rusten
- Rol het deeg met een pastamachine of met een deegroller (bestuif hiervoor goed het aanrechtblad) tot een dun deeg van circa 1 millimeter dik
- Snijd het deeg in repen van circa 1 cm breed
- Breng ruim water aan de kook. Voeg een beetje zout en olijfolie toe aan het water.
- Doe de tagliatelle in een pan (let op dat ze niet aan elkaar gaan plakken). Kook de tagliatelle gaar. Zodra de ravioli gaat drijven is deze gaar
- Doe ondertussen in een ander pannetje de geitenkaas en geitenkaas melk en warm dit op tot de geitenkaas is gesmolten
- Brand de pijnboompitjes in een koekenpan (zonder olie of boter) bruin
- Als de tagliatelle gaar is, giet het water af, leg de tagliatelle op een bord, daarover de geitenkaas saus en decoreer met de pijnboompitjes.
Tips
Glutenvrij: vervang het meel voor glutenvrij meel of boekweitmeel. Voeg hier wellicht wat extra water aan toe om het deeg soepel te maken
Lactosevrij: Vervang de zachte geitenkaas en geitenkaas melk door lactosevrije roomkaas van bijvoorbeeld Arla