Zwarte linguine met garnalen
Zwarte pasta met zeekraal, citroensaus en garnalenGlutenvrij | Lactosevrij
Hoeveelheid 2 personen
Ingredienten
- 150 gram garnalen
- 125 gram linguine al nero di seppia oil and vinegar
- 100 gram zeekraal
- 100 gram crème fraîche
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel olijfolie
- 1/2 citroen
Benodigdheden
- rasp
- vergiet
Bereidingswijze
- Breng een ruime pan met water aan de kook. Als het water kookt, voeg dan de pasta toe en kook dit circa 7 minuten
- Schil de knoflook en pers de knoflook uit in een koekenpan. Doe de olijfolie en de garnalen toe en bak de garnalen op middelhoog vuur in 4 minuten gaar. Keer halverwege de garnalen om
- Boen de citroen schoon en rasp de helft van de schil boven een pannetje. Snijd de citroen door het midden en pers de helft van de citroen uit in de pan. Voeg de crème fraîche en de dille toe en verwarm het geheel op middelhoog vuur tot het een vloeibare saus wordt
- Doe de zeekraal in een vergiet en schenk de pasta af over de zeekraal. Meng vervolgens de zeekraal door de pasta heen. Verdeel de pasta over twee borden. Verdeel de saus over de borden en leg vervolgens de garnalen bovenop de pasta. Eet smakelijk!
Tips
De zwarte pasta heeft geen andere smaak dan normale pasta, het is puur voor het leuke kleurtje!
Glutenvrij: je kan dit gerecht ook maken met glutenvrije pasta, deze is dan alleen niet zwart
Lactosevrij: vervang de crème fraîche door lactosevrije room van bijvoorbeeld MinusL en laat deze een beetje indikken