Zwarte pasta met zeekraal, citroensaus en garnalenGlutenvrij | Lactosevrij
Bereidingstijd5min
Kooktijd10min
Totale tijd15min
Gang: Main Course
Keuken: Italian
Hoeveelheid 2personen
Ingredienten
150gramgarnalen
125gramlinguine al nero di seppiaoil and vinegar
100gramzeekraal
100gramcrème fraîche
1teentjeknoflook
1eetlepelolijfolie
1/2citroen
Benodigdheden
rasp
vergiet
Bereidingswijze
Breng een ruime pan met water aan de kook. Als het water kookt, voeg dan de pasta toe en kook dit circa 7 minuten
Schil de knoflook en pers de knoflook uit in een koekenpan. Doe de olijfolie en de garnalen toe en bak de garnalen op middelhoog vuur in 4 minuten gaar. Keer halverwege de garnalen om
Boen de citroen schoon en rasp de helft van de schil boven een pannetje. Snijd de citroen door het midden en pers de helft van de citroen uit in de pan. Voeg de crème fraîche en de dille toe en verwarm het geheel op middelhoog vuur tot het een vloeibare saus wordt
Doe de zeekraal in een vergiet en schenk de pasta af over de zeekraal. Meng vervolgens de zeekraal door de pasta heen. Verdeel de pasta over twee borden. Verdeel de saus over de borden en leg vervolgens de garnalen bovenop de pasta. Eet smakelijk!
Tips
De zwarte pasta heeft geen andere smaak dan normale pasta, het is puur voor het leuke kleurtje!Glutenvrij: je kan dit gerecht ook maken met glutenvrije pasta, deze is dan alleen niet zwartLactosevrij: vervang de crème fraîche door lactosevrije room van bijvoorbeeld MinusL en laat deze een beetje indikken