Calamaris

Gebakken inktvisringen met knoflook citroensaus
Glutenvrij | Lactosevrij 
Bereidingstijd10 min
Kooktijd10 min
Totale tijd20 min
Gang: Snack
Keuken: Mediterranean
Hoeveelheid 12 stuks

Ingredienten

  • 500 milliliter zonnebloemolie
  • 50 gram bloem
  • 3 eetlepels griekse yoghurt 0% vet
  • 1 verse inktvis
  • 1 ei
  • 1 snufje zout en peper
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 citroen

Benodigdheden

  • frituurpan of pan
  • rasp
  • keukenpapier

Bereidingswijze

  • Verwarm de olie in een pan tot 175 graden
  • Maak de inktvis schoon en snijd in plakken van circa 1 centimeter breed 
  • Kluts het ei en haal de inktvisringen eerst door de bloem en vervolgens door het ei. Leg ze vervolgens in de frituurpan en bak ze in circa 3 minuten goudbruin
  • Schil de knoflook en pers de knoflook uit in een schaaltje. Boen de citroen schoon en rasp de helft van de schil van de citroen in het schaaltje. Snijd vervolgens de citroen door het midden en pers de helft van de citroen uit. Voeg de yoghurt, zout en peper toe en meng tot de saus een geheel is geworden
  • Haal de calamaris uit de frituur en laat ze nog even uitlekken op het keukenpapier. Dippen maar! 

Tips

Glutenvrij: vervang de bloem door boekweitmeel
Lactosevrij: vervang de yoghurt door plantaardige yoghurt zonder smaakje

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering




DutchEnglishFrenchSpanish