Gebakken inktvisringen met knoflook citroensausGlutenvrij | Lactosevrij
Bereidingstijd10min
Kooktijd10min
Totale tijd20min
Gang: Snack
Keuken: Mediterranean
Hoeveelheid 12stuks
Ingredienten
500milliliterzonnebloemolie
50grambloem
3eetlepelsgriekse yoghurt0% vet
1verse inktvis
1ei
1snufjezout en peper
1teentjeknoflook
1/2citroen
Benodigdheden
frituurpanof pan
rasp
keukenpapier
Bereidingswijze
Verwarm de olie in een pan tot 175 graden
Maak de inktvis schoon en snijd in plakken van circa 1 centimeter breed
Kluts het ei en haal de inktvisringen eerst door de bloem en vervolgens door het ei. Leg ze vervolgens in de frituurpan en bak ze in circa 3 minuten goudbruin
Schil de knoflook en pers de knoflook uit in een schaaltje. Boen de citroen schoon en rasp de helft van de schil van de citroen in het schaaltje. Snijd vervolgens de citroen door het midden en pers de helft van de citroen uit. Voeg de yoghurt, zout en peper toe en meng tot de saus een geheel is geworden
Haal de calamaris uit de frituur en laat ze nog even uitlekken op het keukenpapier. Dippen maar!
Tips
Glutenvrij: vervang de bloem door boekweitmeelLactosevrij: vervang de yoghurt door plantaardige yoghurt zonder smaakje