Witte chocolade cheesecake

Dit is hemels! Witte chocolade cheesecake met pistache bodem, frambozen en bramen
Glutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch
Bereidingstijd20 min
Kooktijd50 min
afkoelen2 uur
Totale tijd1 uur 10 min
Gang: Dessert
Hoeveelheid 12 porties

Ingredienten

  • 300 gram pistache nootjes met schil (zonder schil iets minder)
  • 250 gram MonChou
  • 150 gram frambozen
  • 100 gram vanille biscuitjes knappertjes of san francisco naturel van verkade
  • 100 gram witte chocolade
  • 100 gram suiker
  • 100 gram bramen
  • 125 gram creme fraiche
  • 50 gram bloem
  • 50 gram boter
  • 2 eieren

Benodigdheden

  • keukenmachine
  • ronde springvorm 25 centimeter
  • bakpapier

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 150 graden 
  • Bedek de bodem van de springvorm met het bakpapier
  • Pel de pistachenootjes (als je met een schilletje hebt gekocht). Hou een paar pistachenootjes apart voor garnering. Hak de koekjes met de pistache nootjes in een keukenmachine klein 
  • Smelt de boter in een pannetje. Als de boter is gesmolten schenk je de gesmolten boter bij het koek/pistache mengsel. Roer dit door elkaar tot het plakkerig wordt. Doe het mengsel in de springvorm en druk het met de bolle kant van een lepel plat
  • Doe drie kwart van de frambozen in een bakje en prak deze fijn. Verdeel vervolgens de geprakte frambozen over de pistache bodem
  • Smelt de witte chocolade au bain-marie. Let hierbij op, witte chocolade brand snel aan, dus goed in de gaten houden. 
  • Mix de bloem, suiker, eieren, creme fraich, monchou met elkaar tot een glad beslag
  • Laat de witte chocolade iets afkoelen, maar wel dat deze nog vloeibaar is. Schenk deze vervolgens bij het kaasmengsel. Indien er klontjes ontstaan (omdat de chocolade te snel stolt) blijf dan zo lang mogelijk doorkloppen tot de klontjes zo veel mogelijk zijn verdwenen. Een klein beetje klontjes is niet erg, dit verdwijnt in de oven. Schenk vervolgens het mengsel over de bodem
  • Bak de taart 50 minuten onder in de oven (een laag onder het midden). Laat daarna de taart afkoelen tot deze niet meer warm is. Daarna moet je deze taart nog minimaal 2 uur in de koelkast laten opstijven. Decoreer daarna met de overgebleven frambozen, pistachenootjes en bramen. 
    Witte chocolade cheesecake

Tips

Glutenvrij: vervang de koekjes voor glutenvrije koekjes en de bloem voor glutenvrij meel
Lactosevrij: vervang de creme fraiche door lactosevrije roomkaas/lactosevrije room van bijvoorbeeld Arla en de boter door plantaardige boter
 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering




DutchEnglishFrenchSpanish