Tartaarbakjes

Filodeegbakjes met tartaar en basilicumsaus
Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Bereidingstijd20 min
Totale tijd20 min
Gang: Appetizer
Hoeveelheid 6 personen

Ingredienten

  • 125 gram ossenhaas
  • 100 milliliter witte wijn chardonnay
  • 100 milliliter room
  • 25 gram boter
  • 15 blaadjes verse basilicum
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 vellen filodeeg
  • 2 ei dooiers
  • 1 ui
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 snufje zout en peper

Benodigdheden

  • glas of uitsteekvorm van circa 10 centimeter
  • kleine silicone cupcakevormpjes

Benodigdheden

  • staafmixer

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Laat de boter smelten in een kommetje in de magnetron of in een pannetje
  • Vouw het filodeeg uit en steek er rondjes uit van circa 10 centimeter. Besmeer beide kanten van het filodeeg met de gesmolten boter en vouw de rondjes om de onderkant van de cupcakevormpjes. Plaats de vormpjes ondersteboven op de een bakplaat en bak de filodeeg in circa 5 minuten goudbruin
  • Snijd de ui fijn. Doe de olie in een pannetje en bak de ui hierin lichtbruin. 
  • Snijd de ossenhaas heel fijn. Dit doe je door de ossenhaas eerst in plakken te snijden, vervolgens in reepjes en vervolgens in hele kleine blokjes. Breng de tartaar op smaak met de citroensap, zout, peper en de helft van de ui
  • Breng de andere helft van de ui met de witte wijn aan de kook tot ongeveer de helft van de wijn is ingekookt. Voeg vervolgens de room toe en laat indikken tot een saus
  • Doe in een hoge kom de basilicum, de eidooiers en het roommengsel en mix met de staafmixer tot een soort mayonaise
  • Haal de filodeeg uit de oven en haal voorzichtig de filodeegbakjes van de vormpjes. Vul de bakjes met de tartaar en verdeel hierover een theelepel van de basilicum mayonaise. 

Tips

Lactosevrij: vervang de room door lactosevrije room van bijvoorbeeld MinusL of plantaardige room van bijvoorbeeld Alpro
Vegetarisch: vervang de ossenhaas door bieten
Veganistisch: zie lactosevrij en vegetarisch

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering




DutchEnglishFrenchSpanish