Filodeegbakjes met tartaar en basilicumsausLactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Bereidingstijd20min
Totale tijd20min
Gang: Appetizer
Hoeveelheid 6personen
Ingredienten
125gramossenhaas
100milliliterwitte wijnchardonnay
100milliliterroom
25gramboter
15blaadjesverse basilicum
4eetlepelsolijfolie
2vellenfilodeeg
2ei dooiers
1ui
1eetlepelcitroensap
1snufjezout en peper
Benodigdheden
glas of uitsteekvorm van circa 10 centimeter
kleine silicone cupcakevormpjes
Benodigdheden
staafmixer
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden
Laat de boter smelten in een kommetje in de magnetron of in een pannetje
Vouw het filodeeg uit en steek er rondjes uit van circa 10 centimeter. Besmeer beide kanten van het filodeeg met de gesmolten boter en vouw de rondjes om de onderkant van de cupcakevormpjes. Plaats de vormpjes ondersteboven op de een bakplaat en bak de filodeeg in circa 5 minuten goudbruin
Snijd de ui fijn. Doe de olie in een pannetje en bak de ui hierin lichtbruin.
Snijd de ossenhaas heel fijn. Dit doe je door de ossenhaas eerst in plakken te snijden, vervolgens in reepjes en vervolgens in hele kleine blokjes. Breng de tartaar op smaak met de citroensap, zout, peper en de helft van de ui
Breng de andere helft van de ui met de witte wijn aan de kook tot ongeveer de helft van de wijn is ingekookt. Voeg vervolgens de room toe en laat indikken tot een saus
Doe in een hoge kom de basilicum, de eidooiers en het roommengsel en mix met de staafmixer tot een soort mayonaise
Haal de filodeeg uit de oven en haal voorzichtig de filodeegbakjes van de vormpjes. Vul de bakjes met de tartaar en verdeel hierover een theelepel van de basilicum mayonaise.
Tips
Lactosevrij: vervang de room door lactosevrije room van bijvoorbeeld MinusL of plantaardige room van bijvoorbeeld AlproVegetarisch: vervang de ossenhaas door bietenVeganistisch: zie lactosevrij en vegetarisch