Bananenwafels
Ontbijt of lunch lekker met deze bananenwafels. Stiekem een beetje gezondGlutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Hoeveelheid 8 stuks
Ingredienten
- 300 gram bloem
- 300 milliliter melk
- 2 bananen
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel vanille extract
- 1 snufje zout
- olijfolie om in te vetten
Benodigdheden
- wafelijzer
- staafmixer of blender
Bereidingswijze
- Schil de bananen en pureer twee bananen in een kom met de staafmixer tot een gladde massa. Voeg vervolgens de bloem, melk, vanille extract, zout en kaneel toe en meng tot een luchtig geheel
- Verwarm het wafelijzer en smeer in met olijfolie (je kan hiervoor ook bakspray gebruiken)
- Schep een grote eetlepel van het beslag in het wafelijzer (niet helemaal vol want het zet nog uit). Bak de wafels in circa 5 minuten goudbruin
Tips
Glutenvrij: vervang de bloem door boekweitmeel
Lactosevrij: vervang de melk door plantaardige melk. In dit gerecht is amandelmelk erg lekker