Witlofsalade met peer en gorgonzola
Heerlijke herfstsalade met witlof, peer en gorgonzolaGlutenrvij | Vegetarisch
Hoeveelheid 4 personen
Ingredienten
- 300 gram sla melange
- 200 gram gorgonzola
- 100 gram walnoten
- 4 witlof
- 4 peren
Benodigdheden
- bakpapier
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier
- Doe de witlof in een pan en vul met water. Kook de witlof circa 10 minuten
- Schil de peren, snijd ze in 4 parten en verwijder het klokhuis
- Als de witlof heeft gekookt, haal dan de witlof uit de pan en snijd deze in vieren
- Snijd de gorgonzola in reepjes en hak de walnoten in grove stukken
- Leg op de bakplaat om en om een partje witlof, peer en gorgonzola. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak circa 10 minuten tot de gorgonzola is gesmolten
- Verdeel de sla over vier borden en verdeel de witlof, peer en gorgonzola over de vier borden. Garneer met de walnoten. Eet smakelijk!