Witlofsalade met peer en gorgonzola

Heerlijke herfstsalade met witlof, peer en gorgonzola
Glutenrvij | Vegetarisch
Bereidingstijd15 min
Kooktijd15 min
Totale tijd30 min
Gang: Salad
Hoeveelheid 4 personen

Ingredienten

  • 300 gram sla melange
  • 200 gram gorgonzola
  • 100 gram walnoten
  • 4 witlof
  • 4 peren

Benodigdheden

  • bakpapier

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier
  • Doe de witlof in een pan en vul met water. Kook de witlof circa 10 minuten
  • Schil de peren, snijd ze in 4 parten en verwijder het klokhuis
  • Als de witlof heeft gekookt, haal dan de witlof uit de pan en snijd deze in vieren
  • Snijd de gorgonzola in reepjes en hak de walnoten in grove stukken
  • Leg op de bakplaat om en om een partje witlof, peer en gorgonzola. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak circa 10 minuten tot de gorgonzola is gesmolten 
  • Verdeel de sla over vier borden en verdeel de witlof, peer en gorgonzola over de vier borden. Garneer met de walnoten. Eet smakelijk! 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering




DutchEnglishFrenchSpanish