Heerlijke herfstsalade met witlof, peer en gorgonzolaGlutenrvij | Vegetarisch
Bereidingstijd15min
Kooktijd15min
Totale tijd30min
Gang: Salad
Hoeveelheid 4personen
Ingredienten
300gramsla melange
200gramgorgonzola
100gramwalnoten
4witlof
4peren
Benodigdheden
bakpapier
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier
Doe de witlof in een pan en vul met water. Kook de witlof circa 10 minuten
Schil de peren, snijd ze in 4 parten en verwijder het klokhuis
Als de witlof heeft gekookt, haal dan de witlof uit de pan en snijd deze in vieren
Snijd de gorgonzola in reepjes en hak de walnoten in grove stukken
Leg op de bakplaat om en om een partje witlof, peer en gorgonzola. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak circa 10 minuten tot de gorgonzola is gesmolten
Verdeel de sla over vier borden en verdeel de witlof, peer en gorgonzola over de vier borden. Garneer met de walnoten. Eet smakelijk!