Spinaziesoufflé
Spinaziesoufflé, heerlijk luchtig als voorgerechtje of als bijgerecht. Pluspunt, het is ook zo klaar! Glutenvrij | Vegetarisch
Hoeveelheid 4 personen
Ingredienten
- 300 gram spinazie
- 125 gram crème fraîche
- 100 gram gorgonzola
- 2 eieren
- 1 eetlepel bloem
- 1 eetlepel olijfolie
Benodigdheden
- 4 soufflébakjes
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Split de eieren. Doe het eiwit in een kom en klop de eiwitten stijf. Gooi het eigeel niet weg
- Doe de olijfolie en de spinazie in een pan. Bak de spinazie in circa 4 minuten tot het is geslonken. Doe de spinazie in een vergiet en druk met een lepel zoveel mogelijk vocht uit de spinazie
- Verwarm in een pannetje de gorgonzola en de crème fraîche tot deze is gesmolten en een geheel vormt. Voeg als de kaas is gesmolten de spinazie en het eigeel toe en meng alles tot een geheel. Spatel vervolgens het eiwit door het spinaziemengsel, niet te hard, het moet nog we luchtig blijven
- Schep het soufflémengsel in de vier bakjes en plaats ze in het midden van de oven. Bak de soufflés in 15 minuten gaar.