Groenterisotto

Heerlijke groente risotto gemaakt van riso, paprika en courgette. Duurt eventjes, maar dan heb je ook wat! 
Glutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch 
Bereidingstijd10 min
Kooktijd30 min
Totale tijd40 min
Gang: Main Course
Keuken: Italian
Hoeveelheid 4 personen

Ingredienten

  • 750 milliliter warm water
  • 400 gram riso
  • 150 gram grana padano kaas geraspt
  • 2 blokjes groente bouillon
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 rode paprika
  • 1 courgette
  • 1 ui

Benodigdheden

  • maatbeker

Bereidingswijze

  • Schil de ui en snijd de ui fijn. Haal de zaden uit de paprika en snijd de paprika en de courgette in stukken. Doe de ui, courgette en paprika met olijfolie in een grote pan en bak ze licht aan. Haal de groenten vervolgens uit de pan en zet ze even apart
  • Voeg de riso toe en bak deze even kort mee met de groenten 
  • Doe warm water in een maatbeker en voeg hierbij de bouillon blokjes tot deze zijn opgelost. Schenk in 4 delen de bouillon bij de riso. Wacht steeds tot de bouillon helemaal is opgenomen voor je weer een deel erbij schenkt. Als alle bouillon is opgenomen, voeg dan de groenten weer toe en roer goed door
  • Haal de risotto van het vuur en voeg de kaas toe. Roer alles nog even door tot de kaas is gesmolten en verdeel vervolgens over vier borden. Smullen maar!

Tips

Glutenvrij: vervang de riso door rijst
Glutenvrij/lactosevrij/veganistisch: LET OP! De meeste bouillonblokjes zijn niet gluten en lactosevrij. Gebruik hiervoor de bouillonbasis van A.Vogel o.a. te koop bij Holland and Barrett. 
Veganistisch: laat de kaas weg of vervang door geraspte mozzarella van bijvoorbeeld Violife 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering




DutchEnglishFrenchSpanish