Heerlijke groente risotto gemaakt van riso, paprika en courgette. Duurt eventjes, maar dan heb je ook wat! Glutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Bereidingstijd10min
Kooktijd30min
Totale tijd40min
Gang: Main Course
Keuken: Italian
Hoeveelheid 4personen
Ingredienten
750milliliterwarm water
400gramriso
150gramgrana padano kaasgeraspt
2blokjesgroente bouillon
2eetlepelsolijfolie
2rode paprika
1courgette
1ui
Benodigdheden
maatbeker
Bereidingswijze
Schil de ui en snijd de ui fijn. Haal de zaden uit de paprika en snijd de paprika en de courgette in stukken. Doe de ui, courgette en paprika met olijfolie in een grote pan en bak ze licht aan. Haal de groenten vervolgens uit de pan en zet ze even apart
Voeg de riso toe en bak deze even kort mee met de groenten
Doe warm water in een maatbeker en voeg hierbij de bouillon blokjes tot deze zijn opgelost. Schenk in 4 delen de bouillon bij de riso. Wacht steeds tot de bouillon helemaal is opgenomen voor je weer een deel erbij schenkt. Als alle bouillon is opgenomen, voeg dan de groenten weer toe en roer goed door
Haal de risotto van het vuur en voeg de kaas toe. Roer alles nog even door tot de kaas is gesmolten en verdeel vervolgens over vier borden. Smullen maar!
Tips
Glutenvrij: vervang de riso door rijstGlutenvrij/lactosevrij/veganistisch: LET OP! De meeste bouillonblokjes zijn niet gluten en lactosevrij. Gebruik hiervoor de bouillonbasis van A.Vogel o.a. te koop bij Holland and Barrett. Veganistisch: laat de kaas weg of vervang door geraspte mozzarella van bijvoorbeeld Violife