Waldorf salade
Frisse zomerse salade van witlof, walnoten en appelGlutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Hoeveelheid 4 personen
Ingredienten
- 100 gram walnoten
- 8 stronkjes witlof
- 8 eetlepels yoghurt 0% vet
- 4 appel
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels honing
- 1 snufje zout
Bereidingswijze
- Snijd de witlof in plakjes en haal de harde kern hier tussen uit. Verwijder het klokhuis bij de appel en snijd de appel in kleine stukjes. Doe alles in een kom
- Hak de walnoten grof en bak ze even kort in een koekenpan. Voeg ze vervolgens bij de witlof
- Meng voor de dressing de yoghurt, honing, olijfolie en snufje zout door elkaar tot een saus. Schenk dit over de salade en meng het tot een geheel. Verdeel de salade over 4 borden of gebruik het als bijgerecht.
Tips
Lactosevrij: vervang de yoghurt voor plantaardige yoghurt van bijvoorbeeld Alpro
Veganistisch: vervang de honing door ahornsiroop of mosterd.