Volkoren appelcake
Volkoren appelcake, lekker voor tussendoorGlutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Hoeveelheid 25 plakjes
Ingredienten
- 200 gram volkorenmeel extra om te bestuiven
- 200 gram boter extra om in te vetten
- 150 gram suiker
- 4 appels
- 4 eieren
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 theelepel kaneel
Benodigdheden
- cakeblik
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 160 graden
- Vet de cakevorm in met boter en bestuif het vervolgens met een beetje van het meel
- Schil de appels, verwijderd het klokhuis en snijd in kleine stukjes
- Meng de eieren luchtig en voeg de boter, de suiker, vanillesuiker en het meel toe. Meng alles tot een glad en soepel beslag
- Voeg de appels toe in het beslag en schep alles door elkaar. Schep het beslag in de cakevorm
- Bak het appelbrood af in het midden van de oven in 60 minuten
Tips
Glutenvrij: vervang de volkorenbloem door amandelmeel en halveer de hoeveelheid suiker
Lactosevrij: gebruik plantaardige boter
Veganistisch: zie lactosevrij en vervang het ei door 200 milliliter amandelmelk en voeg 25 gram meer meel toe