Volkoren appelcake

Volkoren appelcake, lekker voor tussendoor
Glutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Bereidingstijd20 min
Kooktijd1 uur
Totale tijd1 uur 20 min
Gang: Snack
Hoeveelheid 25 plakjes

Ingredienten

  • 200 gram volkorenmeel extra om te bestuiven
  • 200 gram boter extra om in te vetten
  • 150 gram suiker
  • 4 appels
  • 4 eieren
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 theelepel kaneel

Benodigdheden

  • cakeblik

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 160 graden
  • Vet de cakevorm in met boter en bestuif het vervolgens met een beetje van het meel
  • Schil de appels, verwijderd het klokhuis en snijd in kleine stukjes
  • Meng de eieren luchtig en voeg de boter, de suiker, vanillesuiker en het meel toe. Meng alles tot een glad en soepel beslag
  • Voeg de appels toe in het beslag en schep alles door elkaar. Schep het beslag in de cakevorm
  • Bak het appelbrood af in het midden van de oven in 60 minuten
    Appelcake

Tips

Glutenvrij: vervang de volkorenbloem door amandelmeel en halveer de hoeveelheid suiker
Lactosevrij: gebruik plantaardige boter
Veganistisch: zie lactosevrij en vervang het ei door 200 milliliter amandelmelk en voeg 25 gram meer meel toe

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering




DutchEnglishFrenchSpanish