Tagliatelle met spinazie en garnalen
Tagliatelle met spinazie en garnalenGlutenvrij | Lactosevrij
Hoeveelheid 1 persoon
Ingredienten
- 100 gram spinzie
- 80 gram tagliatelle
- 25 milliliter kookroom
- 10 garnalen
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 teentje knoflook
- 1 snufje zout
Benodigdheden
- keukenmachine
Bereidingswijze
- Vul een pan ruim met water en een snufje zout en kook hierin de tagliatelle in circa 10 minuten gaar
- Doe de spinazie in de keukenmachine en hak kort in wat kleinere stukken. Doe de spinazie met twee eetlepels olijfolie in een pan en bak tot de spinazie is geslonken. Voeg de kookroom toe en meng het geheel door elkaar en zet op laag vuur
- Neem een tweede koekenpan en doe hier twee eetlepels olijfolie in. Pers de knoflook uit boven de pan en voeg de garnalen toe. Bak de garnalen aan beide kanten bruin en gaar
- Giet de tagliatelle af en voeg de tagliatelle bij de spinazie en meg dit door elkaar
- Doe de tagliatelle op een bord en garneer de garnalen er overheen. Eetse
Tips
Het recept is gemakkelijk te vermeerderen door de ingrediënten naar verhouding aan te passen
Glutenvrij: vervang de tagliatelle door glutenvrije tagliatelle/spagetti
Lactosevrij: vervang de kookroom door lactosevrije room van bijvoorbeeld MinusL of plantaardige room van bijvoorbeeld Alpro
Vegetarisch: laat de garnalen weg of vervang eventueel door vegetarische kipstukjes