Tagliatelle met spinazie en garnalenGlutenvrij | Lactosevrij
Bereidingstijd15min
Kooktijd10min
Totale tijd25min
Gang: Main Course
Hoeveelheid 1persoon
Ingredienten
100gramspinzie
80gramtagliatelle
25milliliterkookroom
10garnalen
4eetlepelsolijfolie
1teentjeknoflook
1snufjezout
Benodigdheden
keukenmachine
Bereidingswijze
Vul een pan ruim met water en een snufje zout en kook hierin de tagliatelle in circa 10 minuten gaar
Doe de spinazie in de keukenmachine en hak kort in wat kleinere stukken. Doe de spinazie met twee eetlepels olijfolie in een pan en bak tot de spinazie is geslonken. Voeg de kookroom toe en meng het geheel door elkaar en zet op laag vuur
Neem een tweede koekenpan en doe hier twee eetlepels olijfolie in. Pers de knoflook uit boven de pan en voeg de garnalen toe. Bak de garnalen aan beide kanten bruin en gaar
Giet de tagliatelle af en voeg de tagliatelle bij de spinazie en meg dit door elkaar
Doe de tagliatelle op een bord en garneer de garnalen er overheen. Eetse
Tips
Het recept is gemakkelijk te vermeerderen door de ingrediënten naar verhouding aan te passenGlutenvrij: vervang de tagliatelle door glutenvrije tagliatelle/spagettiLactosevrij: vervang de kookroom door lactosevrije room van bijvoorbeeld MinusL of plantaardige room van bijvoorbeeld AlproVegetarisch: laat de garnalen weg of vervang eventueel door vegetarische kipstukjes