Toast met gepocheerd ei
Lekkere lunchtip! Toast met truffel mayonaise, avocado en een gepocheerd eiGlutenvrij | Lactoservij | Vegetarisch
Hoeveelheid 2 persoon
Ingredienten
- 500 milliliter water
- 2 eieren
- 2 eetlepels truffel mayonaise
- 2 volkoren boterhammen
- 1 eetlepel azijn
- 1 avocado
Benodigdheden
- broodrooster
Bereidingswijze
- Rooster het brood in de broodrooster
- Verwarm het water met de azijn tot het kookt. Roer dan het water tot er een soort draaikolk ontstaat en breek hierin één ei. Door de draaikolk blijft het ei bij elkaar. Pocheer het ei circa 3 minuten. Herhaal dit daarna met het andere ei
- Snijd de avocado door het midden, verwijder de pit en pureer de avocado met een vork
- Besmeer het brood met de truffel mayonaise, verdeel vervolgens de avocado hierover en leg bovenop het gepocheerde ei. Het mooiste komt als je het ei door midden snijd! Smullen maar!
Tips
Glutenvrij: vervang het volkorenbrood door glutenvrij brood