Volkoren bananenwafels met griekse yoghurt en walnoten

Heaven on earth! Gezond, super lekker en gewoon zoals het is! Wat wil je nog meer?
Glutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Bereidingstijd10 min
Kooktijd20 min
Totale tijd30 min
Gang: Breakfast
Keuken: American
Hoeveelheid 4 personen

Ingredienten

  • 350 gram volkoren bloem of speltbloem
  • 350 milliliter melk
  • 100 gram walnoten
  • 8 eetlepels yoghurt 0% vet
  • 2 eetlepels honing
  • 2 bananen
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 snufje zout
  • olijfolie om in te vetten

Benodigdheden

  • wafelijzer
  • staafmixer of blender

Bereidingswijze

  • Schil de bananen en pureer de bananen in een kom met de staafmixer tot een gladde massa. Voeg vervolgens de bloem, melk en vanille extract toe en meng tot een luchtig geheel
  • Verwarm het wafelijzer en smeer in met olijfolie (je kan hiervoor ook bakspray gebruiken)
  • Schenk een deel van het beslag in het wafelijzer (niet helemaal vol want het zet nog uit). Bak de wafels in circa 5 minuten goudbruin
    Bananenwafel
  • Meng in een kommetje de yoghurt met de honing. Snijd de walnoten in grove stukken
  • Leg twee wafels op een bordje, schenk hierover twee eetlepels van de honingyoghurt en garneer met walnoten. Smullen!!

Tips

Glutenvrij: vervang de bloem door boekweitmeel
Lactosevrij: vervang de melk door plantaardige melk. In dit gerecht is amandelmelk erg lekker. Vervang de yoghurt door naturel plantaardige yoghurt 
Veganistisch: vervang de honing door ahornsiroop 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Waardering




DutchEnglishFrenchSpanish