Tagliatelle met pompoensaus
Heerlijke tagliatelle met pompoensaus, salie en spekjesGlutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch
Hoeveelheid 4 personen
Ingredienten
- 320 gram tagliatelle
- 250 milliliter slagroom
- 125 gram spekjes
- 15 gram verse salie
- 2 teentjes knoflook
- 1 snufje zout en peper
- 1 fles pompoen
Benodigdheden
- staafmixer
Bereidingswijze
- Schil de flespompoen en snijd in stukken. Doe de stukken in een pan met ruim water. Voeg bij het water een stukje zout en twee blaadjes salie. Kook de pompoen in circa 15 minuten gaar.
- Kook in een andere pan de tagliatelle beetgaar volgens de verpakking. Voeg bij het water eveneens een beetje zout en twee blaadjes salie
- Snijd de salie in kleine stukjes en leg deze even apart
- Bak in een koekenpan de spekjes knapperig en voeg op het laatste moment de salie toe zodat deze ook knapperig wordt
- Als de pompoen gaar is, giet het water af. Voeg de slagroom, knoflook en zout en peper bij de pompoen en pureer deze tot een glad geheel.
- Als de tagliatelle gaar is, giet deze af en verdeel de tagliatelle over de borden. Schep vervolgens 3 eetlepels van het pompenmengsel over de tagliatelle. Verdeel vervolgens de spekjes met salie over de borden.
Tips
Pompoensaus over? Niet weggooien! Er is nog een heerlijke lasagne van te maken
Glutenvrij: vervang de tagliatelle voor 320 gram glutenvrije linguini (helaas heb ik nog geen glutenvrije tagliatelle kunnen vinden)
Lactosevrij: vervang de slagroom voor lactosevrije slagroom van bijvoorbeeld MinusL of plantaardige room van bijvoorbeeld Alpro
Vegetarisch: vervang de spekjes door vegetarische spekjes, of laat de spekjes weg