Tagliatelle met pompoensaus

Heerlijke tagliatelle met pompoensaus, salie en spekjes
Glutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch
Bereidingstijd15 min
Kooktijd20 min
Totale tijd35 min
Gang: Main Course
Keuken: Italian
Hoeveelheid 4 personen

Ingredienten

  • 320 gram tagliatelle
  • 250 milliliter slagroom
  • 125 gram spekjes
  • 15 gram verse salie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 snufje zout en peper
  • 1 fles pompoen

Benodigdheden

  • staafmixer

Bereidingswijze

  • Schil de flespompoen en snijd in stukken. Doe de stukken in een pan met ruim water. Voeg bij het water een stukje zout en twee blaadjes salie. Kook de pompoen in circa 15 minuten gaar. 
  • Kook in een andere pan de tagliatelle beetgaar volgens de verpakking. Voeg bij het water eveneens een beetje zout en twee blaadjes salie
  • Snijd de salie in kleine stukjes en leg deze even apart
  • Bak in een koekenpan de spekjes knapperig en voeg op het laatste moment de salie toe zodat deze ook knapperig wordt
  • Als de pompoen gaar is, giet het water af. Voeg de slagroom, knoflook en zout en peper bij de pompoen en pureer deze tot een glad geheel. 
  • Als de tagliatelle gaar is, giet deze af en verdeel de tagliatelle over de borden. Schep vervolgens 3 eetlepels van het pompenmengsel over de tagliatelle. Verdeel vervolgens de spekjes met salie over de borden. 
    Tagliatelle met pompoensaus

Tips

Pompoensaus over? Niet weggooien! Er is nog een heerlijke lasagne van te maken
Glutenvrij: vervang de tagliatelle voor 320 gram glutenvrije linguini (helaas heb ik nog geen glutenvrije tagliatelle kunnen vinden) 
Lactosevrij: vervang de slagroom voor lactosevrije slagroom van bijvoorbeeld MinusL of plantaardige room van bijvoorbeeld Alpro
Vegetarisch: vervang de spekjes door vegetarische spekjes, of laat de spekjes weg
 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering




DutchEnglishFrenchSpanish