Heerlijke tagliatelle met pompoensaus, salie en spekjesGlutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch
Bereidingstijd15min
Kooktijd20min
Totale tijd35min
Gang: Main Course
Keuken: Italian
Hoeveelheid 4personen
Ingredienten
320gramtagliatelle
250milliliterslagroom
125gramspekjes
15gramverse salie
2teentjesknoflook
1snufjezout en peper
1fles pompoen
Benodigdheden
staafmixer
Bereidingswijze
Schil de flespompoen en snijd in stukken. Doe de stukken in een pan met ruim water. Voeg bij het water een stukje zout en twee blaadjes salie. Kook de pompoen in circa 15 minuten gaar.
Kook in een andere pan de tagliatelle beetgaar volgens de verpakking. Voeg bij het water eveneens een beetje zout en twee blaadjes salie
Snijd de salie in kleine stukjes en leg deze even apart
Bak in een koekenpan de spekjes knapperig en voeg op het laatste moment de salie toe zodat deze ook knapperig wordt
Als de pompoen gaar is, giet het water af. Voeg de slagroom, knoflook en zout en peper bij de pompoen en pureer deze tot een glad geheel.
Als de tagliatelle gaar is, giet deze af en verdeel de tagliatelle over de borden. Schep vervolgens 3 eetlepels van het pompenmengsel over de tagliatelle. Verdeel vervolgens de spekjes met salie over de borden.
Tips
Pompoensaus over? Niet weggooien! Er is nog een heerlijke lasagne van te makenGlutenvrij: vervang de tagliatelle voor 320 gram glutenvrije linguini (helaas heb ik nog geen glutenvrije tagliatelle kunnen vinden) Lactosevrij: vervang de slagroom voor lactosevrije slagroom van bijvoorbeeld MinusL of plantaardige room van bijvoorbeeld AlproVegetarisch: vervang de spekjes door vegetarische spekjes, of laat de spekjes weg