Spinazie lasagne

Lasagne met spinazie en mozzerella
Glutenvrij | Vegetarisch
Bereidingstijd15 min
Kooktijd30 min
Totale tijd45 min
Gang: Main Course
Keuken: Italian
Hoeveelheid 4 personen

Ingredienten

  • 500 milliliter melk
  • 500 milliliter water
  • 400 gram spinazie
  • 150 gram geraspte kaas
  • 9 lasagnebladen volkoren
  • 2 bolletjes mozzarella
  • 1 pakje lasagnesaus honig
  • 1 teentje knoflook
  • 1 scheutje olijfolie
  • 1 ui

Benodigdheden

  • ovenschaal

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Schil de ui en de knoflook. Snijd de ui fijn en pers de knoflook uit. Doe beide in een grote pan, tezamen met de spinazie en bak tot de spinazie is geslonken
  • Snijd de mozzarella in plakjes, verdeel in drie gelijke delen en leg apart
  • Voeg de lasagnesaus, melk en water in toe aan de spinazie, roer goed door en laat het indikken tot een saus
  • Verdeel de saus in ongeveer vier gelijke delen. Schep een deel in de ovenschaal. Leg hierop een aantal plakjes mozzarella en dek af met circa 3 lasagnebladen. Herhaal dit drie keer en sluit af met een laag saus
    Spinazie lasagne
  • Strooi de kaas over de lasagne en plaats de ovenschaal in het midden van de oven. Bak de lasagne in circa 35 minuten gaar. 

Tips

Glutenvrij: vervang de lasagnebladen door glutenvrije lasagnebladen. Er zitten ook gluten in de saus. Vervang de saus door pasta tomatensaus basilicum. Hier zitten geen gluten in (in die van de Albert Heijn). De melk en water zijn dan ook niet van toepassing.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering




DutchEnglishFrenchSpanish