Lasagne met spinazie en mozzerellaGlutenvrij | Vegetarisch
Bereidingstijd15min
Kooktijd30min
Totale tijd45min
Gang: Main Course
Keuken: Italian
Hoeveelheid 4personen
Ingredienten
500millilitermelk
500milliliterwater
400gramspinazie
150gramgeraspte kaas
9lasagnebladenvolkoren
2bolletjesmozzarella
1pakjelasagnesaushonig
1teentjeknoflook
1scheutjeolijfolie
1ui
Benodigdheden
ovenschaal
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden
Schil de ui en de knoflook. Snijd de ui fijn en pers de knoflook uit. Doe beide in een grote pan, tezamen met de spinazie en bak tot de spinazie is geslonken
Snijd de mozzarella in plakjes, verdeel in drie gelijke delen en leg apart
Voeg de lasagnesaus, melk en water in toe aan de spinazie, roer goed door en laat het indikken tot een saus
Verdeel de saus in ongeveer vier gelijke delen. Schep een deel in de ovenschaal. Leg hierop een aantal plakjes mozzarella en dek af met circa 3 lasagnebladen. Herhaal dit drie keer en sluit af met een laag saus
Strooi de kaas over de lasagne en plaats de ovenschaal in het midden van de oven. Bak de lasagne in circa 35 minuten gaar.
Tips
Glutenvrij: vervang de lasagnebladen door glutenvrije lasagnebladen. Er zitten ook gluten in de saus. Vervang de saus door pasta tomatensaus basilicum. Hier zitten geen gluten in (in die van de Albert Heijn). De melk en water zijn dan ook niet van toepassing.