Pompoensoep met salade caprese

Pompoensoep met een frisse salade van tomaat, mozzarella en pesto
Glutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Bereidingstijd20 min
Kooktijd20 min
Totale tijd40 min
Gang: Soup
Hoeveelheid 4 personen

Ingredienten

Soep

  • 2 takjes tijm
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 groente bouillon blokjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 snufje zout en peper
  • 1 kruimige aardappel
  • 1 flespompoen
  • 1 ui

Salade

  • 4 theelepels pesto
  • 4 tomaten
  • 2 bolletjes mozzarella

Benodigdheden

  • staafmixer

Bereidingswijze

  • Doe de olijfolie in een grote soeppan. Snipper de ui, pers de knoflook uit en rits de tijmblaadjes van het takje en doe deze in de pan. Verhit de pan en bak de ui en de knoflook lichtbruin/glazig
  • Schil de pompoen en de aardappel en snijd in stukken. Voeg de stukken toe in de pan en bak deze kort mee met de ui en knoflook
  • Vul de pan met 1 liter water en voeg de twee bouillon blokjes toe. Breng het geheel aan de kook en laat het circa 15 minuten koken tot de pompoen en de aardappel zacht zijn
  • Snijd ondertussen de mozzarella en tomaat in plakjes. Leg 1 tomaat en een half bolletje mozzarella om en om op het bord. Verdeel over de mozzarella en tomaat een theelepel pesto.
  • Als de pompoen en aardappel zacht is, pureer dan met de staafmixer de pompoen en aardappel in de pan tot een zachte soep. Verdeel de soep over 4 kommen en eet smakelijk!

Tips

Wil je liever pesto zelf maken, dat is heel makkelijk, zie hier het recept
Soep over? Soep kun je goed invriezen om later nog eens op te warmen en te eten
Lactosevrij: vervang de mozzarella door lactosevrije mozzarella of laat de mozzarella weg
Glutenvrij/lactosevrij/veganistisch: LET OP! De meeste bouillonblokjes zijn niet gluten en lactosevrij. Gebruik hiervoor de bouillonbasis van A.Vogel o.a. te koop bij Holland and Barrett. 
 
 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering




DutchEnglishFrenchSpanish