Pompoensoep met een frisse salade van tomaat, mozzarella en pestoGlutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Bereidingstijd20min
Kooktijd20min
Totale tijd40min
Gang: Soup
Hoeveelheid 4personen
Ingredienten
Soep
2takjestijm
2teentjesknoflook
2groente bouillon blokjes
1eetlepelolijfolie
1snufjezout en peper
1kruimige aardappel
1flespompoen
1ui
Salade
4theelepelspesto
4tomaten
2bolletjesmozzarella
Benodigdheden
staafmixer
Bereidingswijze
Doe de olijfolie in een grote soeppan. Snipper de ui, pers de knoflook uit en rits de tijmblaadjes van het takje en doe deze in de pan. Verhit de pan en bak de ui en de knoflook lichtbruin/glazig
Schil de pompoen en de aardappel en snijd in stukken. Voeg de stukken toe in de pan en bak deze kort mee met de ui en knoflook
Vul de pan met 1 liter water en voeg de twee bouillon blokjes toe. Breng het geheel aan de kook en laat het circa 15 minuten koken tot de pompoen en de aardappel zacht zijn
Snijd ondertussen de mozzarella en tomaat in plakjes. Leg 1 tomaat en een half bolletje mozzarella om en om op het bord. Verdeel over de mozzarella en tomaat een theelepel pesto.
Als de pompoen en aardappel zacht is, pureer dan met de staafmixer de pompoen en aardappel in de pan tot een zachte soep. Verdeel de soep over 4 kommen en eet smakelijk!
Tips
Wil je liever pesto zelf maken, dat is heel makkelijk, zie hier het receptSoep over? Soep kun je goed invriezen om later nog eens op te warmen en te etenLactosevrij: vervang de mozzarella door lactosevrije mozzarella of laat de mozzarella wegGlutenvrij/lactosevrij/veganistisch: LET OP! De meeste bouillonblokjes zijn niet gluten en lactosevrij. Gebruik hiervoor de bouillonbasis van A.Vogel o.a. te koop bij Holland and Barrett.