Chocolate Chip Cookies
Chocolade koekjes met heel veel chocola! Glutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Hoeveelheid 12 stuks
Ingredienten
- 200 gram bloem
- 175 gram lichtbruine basterdsuiker
- 110 gram boter
- 100 gram chocolate chips
- 4 gram bakpoeder
- 1 snufje zout
- 1 el cacao poeder voor als je ook de chocolade koekjes wilt
- 1 ei
Benodigdheden
- bakpapier
- ijsschep of 2 eetlepels
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 170 graden
- Mix met een mixer de boter, suiker, ei, bloem en bakpoeder tot een glad geheel
- Spatel daarna de chocolate chips door het beslag
- Verdeel het beslag in twee gelijke delen. Doe bij een van de helften de cacao poeder en mix dit er doorheen tot een bruin beslag ontstaat
- Bekleed de bakplaat met bakpapier. Schep met de ijsschep of met twee eetlepels bolletjes van het beslag op de bakplaat. Houdt voldoende ruimte tussen de bolletjes, want het beslag loopt nog uit
- Bak de koeken in circa 15 minuten in het midden van de oven af. Laat ze nog even afkoelen en smullen maar!
Tips
Glutenvrij: vervang de bloem door glutenvrije meel van bijvoorbeeld Schär
Veganistisch: vervang het ei door 50 milliliter amandelmelk