Chocolade koekjes met heel veel chocola! Glutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Hoeveelheid 12stuks
Ingredienten
200grambloem
175gramlichtbruine basterdsuiker
110gramboter
100gramchocolate chips
4grambakpoeder
1snufjezout
1elcacao poedervoor als je ook de chocolade koekjes wilt
1 ei
Benodigdheden
bakpapier
ijsschepof 2 eetlepels
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 170 graden
Mix met een mixer de boter, suiker, ei, bloem en bakpoeder tot een glad geheel
Spatel daarna de chocolate chips door het beslag
Verdeel het beslag in twee gelijke delen. Doe bij een van de helften de cacao poeder en mix dit er doorheen tot een bruin beslag ontstaat
Bekleed de bakplaat met bakpapier. Schep met de ijsschep of met twee eetlepels bolletjes van het beslag op de bakplaat. Houdt voldoende ruimte tussen de bolletjes, want het beslag loopt nog uit
Bak de koeken in circa 15 minuten in het midden van de oven af. Laat ze nog even afkoelen en smullen maar!
Tips
Glutenvrij: vervang de bloem door glutenvrije meel van bijvoorbeeld SchärVeganistisch: vervang het ei door 50 milliliter amandelmelk