Pompoenlasagne met champignons
Pompoenlasagne met champignons en spinazieGlutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Hoeveelheid 6 personen
Ingredienten
- 500 gram kastanje champignons
- 350 milliliter room
- 200 gram ontbijtspek
- 15 gram salie
- 9 groene lasagnebladen
- 2 teentjes knoflook
- 1 snufje peper & zout
- 1 flespompoen
- 1 ui
Benodigdheden
- ovenschaal
- staafmixer
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Schil de pompoen en snijd in grove stukken. Vul een pan met ruim water en kook de pompoen in circa 15 minuten gaar
- Snijd de champignon in plakjes, de ui fijn, pers de knoflook uit en snijd de ontbijtspek in kleine stukjes. Bak alles tegelijk in een koekenpan tot het lichtbruin kleurt
- Als de pompoen gaar is, giet het water af. Voeg bij de pompoen de helft van de salie, peper, zout en de room toe. Pureer het geheel met een staafmixer tot een gladde saus
- Verdeel de pompoensaus in 4 delen en leg een deel op de bodem van de ovenschaal. Verdeel het champignonmengsel in drie delen en leg het eerste deel over de pompoensaus. Dek vervolgens af met de lasagnebladen en herhaal tot je eindigt met een laagje pompoensaus
- Plaats de ovenschaal in het midden van de oven en bak de lasagne in 30 minuten gaar.
Tips
Tip: je kan het nog afwerken met een beetje kaas
Glutenvrij: vervang de lasagnebladen door glutenvrije lasagnebladen
Lactosevrij: vervang de room voor lactosevrije room van bijvoorbeeld MinusL of plantaardige room van bijvoorbeeld Alpro
Vegetarisch: laat de ontbijtspek weg
Veganistisch: zie lactosevrij en vegetarisch