Pompoenlasagne met champignons en spinazieGlutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Bereidingstijd25min
Kooktijd30min
Totale tijd55min
Gang: Main Course
Keuken: Italian
Hoeveelheid 6personen
Ingredienten
500gramkastanje champignons
350milliliterroom
200gramontbijtspek
15gramsalie
9groene lasagnebladen
2teentjesknoflook
1snufjepeper & zout
1flespompoen
1ui
Benodigdheden
ovenschaal
staafmixer
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden
Schil de pompoen en snijd in grove stukken. Vul een pan met ruim water en kook de pompoen in circa 15 minuten gaar
Snijd de champignon in plakjes, de ui fijn, pers de knoflook uit en snijd de ontbijtspek in kleine stukjes. Bak alles tegelijk in een koekenpan tot het lichtbruin kleurt
Als de pompoen gaar is, giet het water af. Voeg bij de pompoen de helft van de salie, peper, zout en de room toe. Pureer het geheel met een staafmixer tot een gladde saus
Verdeel de pompoensaus in 4 delen en leg een deel op de bodem van de ovenschaal. Verdeel het champignonmengsel in drie delen en leg het eerste deel over de pompoensaus. Dek vervolgens af met de lasagnebladen en herhaal tot je eindigt met een laagje pompoensaus
Plaats de ovenschaal in het midden van de oven en bak de lasagne in 30 minuten gaar.
Tips
Tip: je kan het nog afwerken met een beetje kaasGlutenvrij: vervang de lasagnebladen door glutenvrije lasagnebladenLactosevrij: vervang de room voor lactosevrije room van bijvoorbeeld MinusL of plantaardige room van bijvoorbeeld AlproVegetarisch: laat de ontbijtspek wegVeganistisch: zie lactosevrij en vegetarisch