Drie in de pan (pannenkoeken met rozijnen)

Drie in de pan. Kortweg, kleine pannenkoekjes met rozijnen. Erg lekker! als ontbijt of lunch!
Glutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Bereidingstijd5 min
Kooktijd20 min
Totale tijd25 min
Gang: Breakfast
Keuken: French
Hoeveelheid 12 stuks

Ingredienten

  • 150 milliliter melk
  • 100 gram bloem
  • 50 gram rozijnen
  • 1 ei
  • olijfolie

Bereidingswijze

  • Leg de rozijnen in een bakje met water en laat ze circa 5 minuten wellen
  • Doe ondertussen de bloem, melk, zout en eieren in een beslagkom. Mix tot een glad beslag
  • Voeg vervolgens de rozijnen toe en roer deze door het beslag
  • Doe een scheutje olie in een koekenpan en schep er circa 2 eetlepels van het
    pannenkoekenbeslag in de pan en maak zo 3 pannenkoekjes in een pan. Zodra het beslag is 'opgedroogd' kun je de pannenkoek omdraaien. Bak de pannenkoek aan beide kanten lichtbruin.
  • Lekker met een beetje poedersuiker!

Tips

Mocht je meer pannenkoeken willen maken? Dat kan! Verhoog dan alle ingrediënten naar rato, waarbij maximaal 2 eieren. De overige ingrediënten kun je wel verhogen
Glutenvrij: vervang door bloem door boekweitmeel
Lactosevrij: vervang de melk door plantaardige melk, bij voorkeur amandelmelk
Veganistisch: zie lactosevrij en vervang de eieren door 2 bananen en pureer deze

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering




DutchEnglishFrenchSpanish