Drie in de pan. Kortweg, kleine pannenkoekjes met rozijnen. Erg lekker! als ontbijt of lunch! Glutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Bereidingstijd5min
Kooktijd20min
Totale tijd25min
Gang: Breakfast
Keuken: French
Hoeveelheid 12stuks
Ingredienten
150millilitermelk
100 grambloem
50gramrozijnen
1ei
olijfolie
Bereidingswijze
Leg de rozijnen in een bakje met water en laat ze circa 5 minuten wellen
Doe ondertussen de bloem, melk, zout en eieren in een beslagkom. Mix tot een glad beslag
Voeg vervolgens de rozijnen toe en roer deze door het beslag
Doe een scheutje olie in een koekenpan en schep er circa 2 eetlepels van het pannenkoekenbeslag in de pan en maak zo 3 pannenkoekjes in een pan. Zodra het beslag is 'opgedroogd' kun je de pannenkoek omdraaien. Bak de pannenkoek aan beide kanten lichtbruin.
Lekker met een beetje poedersuiker!
Tips
Mocht je meer pannenkoeken willen maken? Dat kan! Verhoog dan alle ingrediƫnten naar rato, waarbij maximaal 2 eieren. De overige ingrediƫnten kun je wel verhogenGlutenvrij: vervang door bloem door boekweitmeelLactosevrij: vervang de melk door plantaardige melk, bij voorkeur amandelmelkVeganistisch: zie lactosevrij en vervang de eieren door 2 bananen en pureer deze