Pompoen cheesecake
Hele gezonde kleine cheesecakejes gemaakt van pompoen! En een voordeel is, je hebt geen oven nodig!Glutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch
Hoeveelheid 5 stuks
Ingredienten
- 125 gram MonChou of andere roomkaas
- 55 gram pompoenblokjes
- 40 gram havermout
- 20 gram boter of kokosolie
- 5 eetlepels honing
- 1 theelepel koek- en speculaaskruiden
Benodigdheden
- 5 cupcake vormpjes silicone
- vershoudfolie
- staafmixer
Bereidingswijze
- Smelt in een pannetje de boter of kokosolie samen met 3 eetlepel honing. Voeg daarna de havermout toe en bak even tot het lichtbruin begint te worden. Vul vervolgens de cupcake vormpjes met 1 eetlepel havermout per bakje. Druk de havermout goed aan en plaats de bakjes in de koelkast
- Doe de pompoenblokjes in een schaaltje en dek het af met vershoudfolie. Prik gaatjes in het folie en stoom de pompoenblokjes in de magnetron op vol vermogen in circa 5 minuten gaar
- Pureer in een kom de pompoenblokjes, MonChou, kruiden, 2 eetlepels honing tot een geheel
- Haal de cupcake vormpjes uit de koelkast en vul ze met 1,5 eetlepel van het pompoenmengsel. Zet ze vervolgens weer minimaal een uur terug in de koelkast om op te stijven.
Tips
Glutenvrij: vervang de havermout door glutenvrije havermout
Lactosevrij: vervang de MonChou door lactosevrije roomkaas van bijvoorbeeld Arla