Muesli koeken met rozijnen

Robuuste volkoren muesli koeken met noten en rozijnen
Glutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Bereidingstijd15 min
Kooktijd20 min
Totale tijd35 min
Gang: Snack
Keuken: American
Hoeveelheid 8 stuks

Ingredienten

  • 225 gram volkoren bloem
  • 125 gram roomboter
  • 100 gram suiker
  • 50 gram blanke rozijnen
  • 30 gram pompoenpitten
  • 20 gram amandelen
  • 15 gram havervlokken
  • 10 gram walnoten
  • 10 gram cashewnoten
  • 10 gram hazelnoten
  • 2 eetlepels melk
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 snufje zout

Benodigdheden

  • bakpapier
  • vershoudfolie

Bereidingswijze

  • Meng in een kom met deeghaken de boter, bakpoeder, zout, bloem, havervlokken en de suiker tot een kruimelig deeg. Als het een goed kruimelig deeg is geworden voeg dan de melk en de rozijnen toe en kneed met de hand tot een grote bal.
  • Hak de noten in stukjes en leg ze op het aanrechtblad. Rol het koekdeeg rondom door het notenmengsel zodat overal noten zitten. Verpak de rol in vershoudfolie en leg het in de koelkast circa 30 minuten te rusten
  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bakplaat met het bakpapier
  • Haal het deeg uit de koelkast en snijd in 8 gelijken plakken. Leg de rondjes op de bakplaat en druk nog een beetje aan. Houd circa 2 centimeter tussen de koeken vrij want ze zetten nog een beetje uit. Het deeg blijft een beetje kruimig waardoor het kan zijn dat de plakjes wat uit elkaar vallen. Duw ze dan weer bij elkaar
  • Plaats de bakplaat in het midden van de oven bak de koeken in circa 20 minuten goudbruin. Laat daarna de koeken goed afkoelen. De koeken worden pas hard nadat ze zijn afgekoeld. Erg lekker met een glaasje melk!

Tips

Glutenvrij: vervang de bloem door glutenvrije bloem en de havervlokken voor glutenvrije havermout
Lactosevrij/veganistisch: vervang de melk voor amandelmelk

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Waardering




DutchEnglishFrenchSpanish