Zoete aardappel en biet uit de oven

Zoete aardappel met bieten, ui, tijm en feta uit de oven
Glutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Bereidingstijd10 min
Kooktijd30 min
Totale tijd40 min
Gang: Main Course
Keuken: Mediterranean
Hoeveelheid 4 personen

Ingredienten

  • 400 gram rode bieten
  • 400 gram zoete aardappel
  • 200 gram feta
  • 8 takjes tijm
  • 2 rode ui
  • 1 scheut olijfolie

Benodigdheden

  • ovenschaal

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Schil de zoete aardappel en bieten en snijd ze in blokjes van circa 2 centimeter groot
  • Schil de ui en snijd de ui in grove stukken
  • Doe alle groenten in een ovenschaal en doe een flinke scheut van de olijfolie over de groente en roer door elkaar zodat alle groenten zijn voorzien van een laagje olijfolie
  • Snijd de feta in blokjes van circa 1 centimeter en verdeel deze over de ovenschaal. Rits vervolgens de tijm van de takjes en strooi dit over de ovenschaal
    Zoete aardappel met biet
  • Plaats de ovenschaal in het midden van de oven en bak het geheel in circa 30 minuten gaar. Roer halverwege door. Geniet ervan!

Tips

Lactosevrij/veganistisch: vervang de feta door vegan griekse kaas van bijvoorbeeld Violife. 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering




DutchEnglishFrenchSpanish