Matcha pannenkoeken met banaan, chocoladesaus en hazelnoten
Wat een leuk en lekker toetje! Matcha pannenkoek met banaan, chocola en hazelnoot. Met een beetje ijs erbij, heb je een bananensplit! Glutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Hoeveelheid 8 stuks
Ingredienten
- 350 milliliter melk
- 200 gram bloem
- 100 gram pure chocolade
- 30 gram hazelnoten
- 8 bananen
- 2 eieren
- 1 eetlepel matcha poeder
- 1 eetlepel honing
- olijfolie
Bereidingswijze
- Meng de bloem met de matcha poeder. Voeg vervolgens de eieren, honing en 300 milliliter melk toe. Mix tot een glad beslag
- Doe een scheutje olie in een koekenpan en schep er een beetje van het pannenkoekenbeslag in de pan. Zodra het beslag is 'opgedroogd' kun je de pannenkoek omdraaien. Bak de pannenkoek aan beide kanten lichtbruin.
- Schil de banaan en snijd de banaan in de lengte in 4 plakken en hak de hazelnoten fijn
- Verwarm in een pan 50 milliliter melk en de chocolade tot een saus
- Leg twee repen banaan op de pannenkoek, rol de pannenkoek op en snijd in tweeën. Schenk met een lepel een beetje van de chocoladesaus over de pannenkoek en garneer met een beetje hazelnoten. Smullen maar!
Tips
Glutenvrij: vervang door bloem door boekweitmeel
Lactosevrij: vervang de melk door plantaardige melk, bij voorkeur amandelmelk
Veganistisch: zie lactosevrij, vervang de ei door 2 bananen en pureer deze en vervang de honing voor de helft aan ahornsiroop.