Granola

Heerlijk knapperige granola voor door de yoghurt
Glutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Bereidingstijd10 min
Kooktijd20 min
Totale tijd30 min
Gang: Breakfast
Hoeveelheid 300 gram

Ingredienten

  • 15 amandelen
  • 6 maiswafels
  • 4 eetlepels honing
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 3 eetlepels rozijnen
  • 2 eetlepels havervlokken
  • 2 eetlepels lijnzaad
  • 2 eetlepels pompoenpitten
  • 2 eetlepels zonnebloempitten
  • 2 eetlepels kokosrasp
  • 1 eetlepel chiazaad

Benodigdheden

  • keukenmachine niet noodzakelijk
  • bakpapier

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 gaden en bedek de bakplaat met bakpapier
  • Doe de amandelen in de keukenmachine en hak ze in een grove stukken. Haal de amandelen uit de keukenmachine en doe de maiswafels erin. Hak de maiswafels in kleine stukjes (niet fijn)
    Granola
  • Doe in een kom alle ingrediënten en meng door elkaar. Verdeel de granlola over de bakplaat en bak de granola in 15-20 minuten goudbruin. Schep halverwege even om. Laat de granola afkoelen en doe het daarna in een pot. De granola kun je ongeveer twee weken bewaren.
    Granola

Tips

Glutenvrij: laat de havervlokken achterwegen
Veganistisch: vervang de honing door ahorn siroop

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering




DutchEnglishFrenchSpanish