Matcha pannenkoeken met banaan, chocoladesaus en hazelnoten
Wat een leuk en lekker toetje! Matcha pannenkoek met banaan, chocola en hazelnoot. Met een beetje ijs erbij, heb je een bananensplit! Glutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Bereidingstijd5min
Kooktijd20min
Totale tijd25min
Gang: Dessert
Keuken: French
Hoeveelheid 8stuks
Ingredienten
350millilitermelk
200grambloem
100grampure chocolade
30gram hazelnoten
8bananen
2eieren
1eetlepelmatcha poeder
1eetlepelhoning
olijfolie
Bereidingswijze
Meng de bloem met de matcha poeder. Voeg vervolgens de eieren, honing en 300 milliliter melk toe. Mix tot een glad beslag
Doe een scheutje olie in een koekenpan en schep er een beetje van het pannenkoekenbeslag in de pan. Zodra het beslag is 'opgedroogd' kun je de pannenkoek omdraaien. Bak de pannenkoek aan beide kanten lichtbruin.
Schil de banaan en snijd de banaan in de lengte in 4 plakken en hak de hazelnoten fijn
Verwarm in een pan 50 milliliter melk en de chocolade tot een saus
Leg twee repen banaan op de pannenkoek, rol de pannenkoek op en snijd in tweeën. Schenk met een lepel een beetje van de chocoladesaus over de pannenkoek en garneer met een beetje hazelnoten. Smullen maar!
Tips
Glutenvrij: vervang door bloem door boekweitmeelLactosevrij: vervang de melk door plantaardige melk, bij voorkeur amandelmelkVeganistisch: zie lactosevrij, vervang de ei door 2 bananen en pureer deze en vervang de honing voor de helft aan ahornsiroop.