Frisse Madeleines

Luchtige en zachte Madeleines, een feestje in je mond.
Glutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Bereidingstijd20 min
Kooktijd10 min
Wachten1 uur
Totale tijd1 uur 30 min
Gang: Snack
Keuken: French
Hoeveelheid 30 stuks

Ingredienten

  • 200 gram roomboter extra om in te vetten
  • 130 gram poedersuiker
  • 100 gram amandelmeel
  • 100 gram bloem
  • 60 milliliter volle melk
  • 8 gram bakpoeder
  • 4 eieren
  • 1 eetlepel vloeibare honing
  • 1 citroen schoongeboend

Benodigdheden

  • madeleine bakvorm

Bereidingswijze

  • Smelt de boter in een steelpannetje (let op dat deze niet aanbrand). Zet het fornuis uit. Voeg vervolgens de melk en de honing toe. Roer dit even door en laat het vervolgens staan
  • Breek de 3 eieren boven een kom en van het vierde ei alleen het eiwit. (Gooi de eidooier niet weg, bij de tips vind je een gerechtje wat je er mee kan maken). 
    Voeg de poedersuiker toe en meng het geheel circa 5 minuten tot een luchtig geheel
  • Rasp in de tussentijd de schil van de citroen en leg dit even apart. (Gooi de citroen niet weg, onder tips vind je een gerechtje wat je er mee kan maken)
  • Spatel de bloem, amandelmeel en citroenrasp door het eiermengsel 
    Madeleines
  • Dek vervolgens het beslag af met huishoudfolie en zet het minimaal een uur in de koelkast
  • Verwarm de oven voor op 195 graden en vet de madeleine vorm in met boter. Geen madeleine vorm, gewoon cakevormpje kan ook
  • Doe het beslag in een spuitzak, mocht je die niet hebben met 2 eetlepels lukt het ook. Vul de vormpjes tot net onder de rand
    Madeleines
  • Bak de cakejes in het midden van de oven in 9 minuten goudbruin. Vul daarna opnieuw de vormpjes voor de volgende ronde
  • Serveer gelijk dan zijn ze nog een beetje knapperig. Je kan ze ook later serveren, maar dan worden ze wat zachter
    Madeleines

Tips

Minder calorieën: vervang de amandelmeel door bloem
Glutenvrij: vervang de bloem door amandelmeel
Lactosevrij: vervang de melk door amandelmelk
Veganistisch: vervang de eieren en melk door 260 milliliter amandelmelk. Voeg tevens 25 gram meer bloem toe. Vervang de honing voor ahorn siroop

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering




DutchEnglishFrenchSpanish