Luchtige en zachte Madeleines, een feestje in je mond.Glutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Bereidingstijd20min
Kooktijd10min
Wachten1uur
Totale tijd1uur30min
Gang: Snack
Keuken: French
Hoeveelheid 30stuks
Ingredienten
200gramroomboterextra om in te vetten
130grampoedersuiker
100gramamandelmeel
100grambloem
60millilitervolle melk
8grambakpoeder
4eieren
1eetlepelvloeibare honing
1citroenschoongeboend
Benodigdheden
madeleine bakvorm
Bereidingswijze
Smelt de boter in een steelpannetje (let op dat deze niet aanbrand). Zet het fornuis uit. Voeg vervolgens de melk en de honing toe. Roer dit even door en laat het vervolgens staan
Breek de 3 eieren boven een kom en van het vierde ei alleen het eiwit. (Gooi de eidooier niet weg, bij de tips vind je een gerechtje wat je er mee kan maken). Voeg de poedersuiker toe en meng het geheel circa 5 minuten tot een luchtig geheel
Rasp in de tussentijd de schil van de citroen en leg dit even apart. (Gooi de citroen niet weg, onder tips vind je een gerechtje wat je er mee kan maken)
Spatel de bloem, amandelmeel en citroenrasp door het eiermengsel
Dek vervolgens het beslag af met huishoudfolie en zet het minimaal een uur in de koelkast
Verwarm de oven voor op 195 graden en vet de madeleine vorm in met boter. Geen madeleine vorm, gewoon cakevormpje kan ook
Doe het beslag in een spuitzak, mocht je die niet hebben met 2 eetlepels lukt het ook. Vul de vormpjes tot net onder de rand
Bak de cakejes in het midden van de oven in 9 minuten goudbruin. Vul daarna opnieuw de vormpjes voor de volgende ronde
Serveer gelijk dan zijn ze nog een beetje knapperig. Je kan ze ook later serveren, maar dan worden ze wat zachter
Tips
Minder calorieën: vervang de amandelmeel door bloemGlutenvrij: vervang de bloem door amandelmeelLactosevrij: vervang de melk door amandelmelkVeganistisch: vervang de eieren en melk door 260 milliliter amandelmelk. Voeg tevens 25 gram meer bloem toe. Vervang de honing voor ahorn siroop