Gevulde courgette

Zomers gerechtje en erg lekker. Courgette gevuld met muntyoghurt, pijnboompitjes en granaatappel pitjes
Glutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Bereidingstijd15 min
Kooktijd40 min
Totale tijd55 min
Gang: Main Course
Hoeveelheid 4 personen

Ingredienten

  • 400 gram griekse yoghurt 0% vet
  • 150 gram granaatappel pitjes
  • 100 gram pijnboompitjes
  • 30 gram munt
  • 10 eetlepels olijfolie
  • 4 courgettes
  • 1 snufje zout & peper

Benodigdheden

  • bakpapier

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en bedek de bakplaat met bakpapier
  • Snijd de courgettes door het midden en haal de zaden uit het midden van de courgette. Bestrijk de courgettes met olijfolie en een snufje zout en peper. Leg de courgettes op de bakplaat en bak ze in het midden van de oven in 40 minuten gaar
  • Snijd de munt fijn. Voeg de munt bij de yoghurt en mix dit met een 2 eetlepels olijfolie en een snufje zout en peper tot een geheel
  • Doe de pijnboompitjes in een pan zonder olie en bak ze lichtbruin
  • Verdeel 2 halve courgettes op over de borden en verdeel hierover de yoghurt. Garneer met de pijnboompitjes en de granaatappel pitjes

Tips

Lactosevrij/veganistisch: vervang de yoghurt door plantaardige yoghurt zonder smaakje van bijvoorbeeld Alpro.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering




DutchEnglishFrenchSpanish