Chocolade aardbeien tiramisu

Om je vingers bij af te likken. Tiramisu met chocola en aardbeien
Glutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Bereidingstijd20 min
Wachten30 min
Totale tijd50 min
Gang: Dessert
Keuken: Italian
Hoeveelheid 6 personen

Ingredienten

  • 150 gram mascarpone
  • 150 milliliter slagroom
  • 125 gram pure chocolade
  • 100 milliliter melk
  • 100 gram aardbeien
  • 30 gram suiker
  • 3 merci chocolatjes ter decoratie
  • 1 pak lange vingers
  • 1 eigeel

Benodigdheden

  • schaal

Bereidingswijze

  • Breek of snijd de chocolade in grove stukken. Verwarm in een pannetje de melk en voeg vervolgens de chocolade toe. Blijf roeren tot de chocolade gesmolten is
    Chocolademelk
  • Verdeel de lange vingers over de bodem van de schaal. Schenk het chocolademengsel over de lange vingers hen, zodat de lange vingers zich goed volzuigen
    Chocolademelk
  • Klop de slagroom stijf. Voeg vervolgens de mascarpone, suiker en het eigeel tot een luchtig en glad mengsel. 
    Mascarpone
  • Snijd de aardbeien in plakjes. Verdeel de helft van de aardbeien over de lange vingers. Schep vervolgens het mascarpone mengsel over de aardbeien en strijk glad. Leg als laatste de andere helft van de aardbeien over de mascarpone. 
    Chocolade tiramisu
  • Zet de tiramisu minimaal een uur in de koelkast om op te stijven en garneer net voor het opdienen met de merci chocolatjes. 
    Chocolade tiramisu

Tips

Let op! Dit recept bevat rauwe eieren
Glutenvrij: vervang de lange vingers door glutenvrije lange vingers van bijvoorbeeld Schär
Lactosevrij: vervang de mascarpone door lactosevrije roomkaas van bijvoorbeeld Arla
Veganistisch: vervang de mascarpone  400 milliliter kokosmelk. Haal de kokosroom eruit (het dikke gedeelte) en klop dit luchtig met een mixer. Vervang de lange vingers door digestive koekjes 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering




DutchEnglishFrenchSpanish