Om je vingers bij af te likken. Tiramisu met chocola en aardbeienGlutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Bereidingstijd20min
Wachten30min
Totale tijd50min
Gang: Dessert
Keuken: Italian
Hoeveelheid 6personen
Ingredienten
150grammascarpone
150milliliterslagroom
125grampure chocolade
100millilitermelk
100gramaardbeien
30gramsuiker
3merci chocolatjester decoratie
1paklange vingers
1eigeel
Benodigdheden
schaal
Bereidingswijze
Breek of snijd de chocolade in grove stukken. Verwarm in een pannetje de melk en voeg vervolgens de chocolade toe. Blijf roeren tot de chocolade gesmolten is
Verdeel de lange vingers over de bodem van de schaal. Schenk het chocolademengsel over de lange vingers hen, zodat de lange vingers zich goed volzuigen
Klop de slagroom stijf. Voeg vervolgens de mascarpone, suiker en het eigeel tot een luchtig en glad mengsel.
Snijd de aardbeien in plakjes. Verdeel de helft van de aardbeien over de lange vingers. Schep vervolgens het mascarpone mengsel over de aardbeien en strijk glad. Leg als laatste de andere helft van de aardbeien over de mascarpone.
Zet de tiramisu minimaal een uur in de koelkast om op te stijven en garneer net voor het opdienen met de merci chocolatjes.
Tips
Let op! Dit recept bevat rauwe eierenGlutenvrij: vervang de lange vingers door glutenvrije lange vingers van bijvoorbeeld SchärLactosevrij: vervang de mascarpone door lactosevrije roomkaas van bijvoorbeeld ArlaVeganistisch: vervang de mascarpone 400 milliliter kokosmelk. Haal de kokosroom eruit (het dikke gedeelte) en klop dit luchtig met een mixer. Vervang de lange vingers door digestive koekjes