Chocolade aardbeien tiramisu
Om je vingers bij af te likken. Tiramisu met chocola en aardbeienGlutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Hoeveelheid 6 personen
Ingredienten
- 150 gram mascarpone
- 150 milliliter slagroom
- 125 gram pure chocolade
- 100 milliliter melk
- 100 gram aardbeien
- 30 gram suiker
- 3 merci chocolatjes ter decoratie
- 1 pak lange vingers
- 1 eigeel
Benodigdheden
- schaal
Bereidingswijze
- Breek of snijd de chocolade in grove stukken. Verwarm in een pannetje de melk en voeg vervolgens de chocolade toe. Blijf roeren tot de chocolade gesmolten is
- Verdeel de lange vingers over de bodem van de schaal. Schenk het chocolademengsel over de lange vingers hen, zodat de lange vingers zich goed volzuigen
- Klop de slagroom stijf. Voeg vervolgens de mascarpone, suiker en het eigeel tot een luchtig en glad mengsel.
- Snijd de aardbeien in plakjes. Verdeel de helft van de aardbeien over de lange vingers. Schep vervolgens het mascarpone mengsel over de aardbeien en strijk glad. Leg als laatste de andere helft van de aardbeien over de mascarpone.
- Zet de tiramisu minimaal een uur in de koelkast om op te stijven en garneer net voor het opdienen met de merci chocolatjes.
Tips
Let op! Dit recept bevat rauwe eieren
Glutenvrij: vervang de lange vingers door glutenvrije lange vingers van bijvoorbeeld Schär
Lactosevrij: vervang de mascarpone door lactosevrije roomkaas van bijvoorbeeld Arla
Veganistisch: vervang de mascarpone 400 milliliter kokosmelk. Haal de kokosroom eruit (het dikke gedeelte) en klop dit luchtig met een mixer. Vervang de lange vingers door digestive koekjes